Mali pitaju - veliki im čitaju

Projekt se provodi od rujna 2013.

Osnovni cilj projekta je unapređivanje vještina čitanja, razumijevanja teksta i razvijanje ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi

Korisnici: djeca nižih razreda osnovne škole u dobi od 7 do 10 godina.


Aktivnosti:

  • Individualno čitanje s djecom - volonteri pomagačkih struka pomažu djeci u razvoju vještina čitanja kroz čitanje s djecom jedan puta tjedno po sat vremena. Djeca slobodno biraju knjige za čitanje, a volonter/ka im pomaže u razvoju čitalačkih sposobnosti te razumijevanju pročitanog teksta.
  • Koordinacija volontera – u projekt se uključuju mladi studenti završnih godina društveno humanističkih usmjerenja ili mladi nezaposleni kojima je volontiranje prilika za stjecanje iskustva u radu s djecom. Za volontere se organizira supervizija i stručna podrška tijekom rada na projektu.

Mali pitaju - veliki im čitaju
Mali pitaju - veliki im čitaju
Brošura
Brošura


Rezultati:

  • smanjene stope školskog neuspjeha
  • povećanje stupnja integracije djece u grupu vršnjaka
  • unapređivanje čitalačkih vještina
  • jačanje solidarnosti i društvenog kapitala lokalne zajednice.

Projekt se provodi u gradu Zagrebu na području Sesveta u partnerstvu s OŠ Jelkovec i Knjižnicama grada Zagreba – Knjižnicom Jelkovec.

Projekt financirala Zaklada Zamah te Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

europe flag

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…