Predavanje: Ići ili ostati

 

POZIV

 Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje u partnerstvu s Narodnim sveučilištem Sesvete provodi projekt “Mladi stvaraju svijet bez nasilja“. Cilj projekta je prevencija nasilja nad i među mladima i razvoj punih potencijala mladih na putu odrastanja i sazrijevanja.

 U ovoj Europskoj godini mladih 2022., a povodom Međunarodnog dana mladih organiziramo predavanje na temu Ići ili ostati: Privrženost mjestu kao odrednica slike o sebi i drugima koje će se održati u petak 21.10.2022. godine u 19 sati u prostorijama udruge Zelene i plave Sesvete, na adresi Kelekova 2, u Sesvetama. Predavanje će održati naša psihologinja Dijana Đapić, a ovim predavanjem želimo prikazati i rasvijetliti na koji način formiramo emocionalni odnos s nekim naseljem ili državom kroz prizmu teorije privrženosti. U današnje društvu velikih migracija, pitanje privrženosti mjestu postaje sve značajnije, a dilema „ići ili ostati“ postavlja se sve češće u populaciji mladih.

Teorija privrženosti nudi nam objašnjenje na koji način stvaramo emocionalnu povezanost baš s određenim mjestom i zašto baš taj grad ili država čine da se osjećamo važnima i posebnima.

Ukoliko često promišljate o svojim odnosima s drugima, o pozitivnim i negativnim stranama mjesta u kojemu živite i tome kako to utječe na vaše povjerenje u svijet i u sebe same, toplo preporučujemo da se prijavite na naše predavanje.

Projekt se provodi uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a ulaz besplatan.

Broj mjesta je ograničen, a vaše prijave primamo do popunjena mjesta, odnosno do 19.10. 2022. na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

S radošću vas očekujemo!

europe flag

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…