Okrugli stol u Hotelu International u Zagrebu

 U ponedjeljak 16. svibnja 2022. u periodu od 10 do 12 sati  održan je okrugli stol u Hotelu International u Zagrebu povodom  Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja).

Udruga Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje je stručnoj javnosti predstavila svoj projekt Roditeljstvo u ogledalu koji je namijenjen  jednoroditeljskim obiteljima.

Partner u provedbi ovog projekta je OŠ Luka Sesvete,  a projekt podupire Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Predsjednica udruge i voditeljica projekta Željka Mazzi, mag.  socijalnog rada predstavila je udrugu i projekt, njegove dosadašnje rezultate i tom istaknuvši  „ važnost dostupnost stručne podrške jednoroditeljskim obiteljima i njihovoj djeci u lokalnoj zajednici u kojoj obitelj živi. Pri tom je  istaknula veliki interes i potrebu roditelja iz jednoroditeljskih obitelji za podrškom u procesu odgoja djece i rješavanju svakodnevnih problema.

Stručna suradnica iz partnerske  OŠ Luka Sesvete Mirjana Rišavi, soc. pedagoginja istaknula je „zadovoljstvo  pozitivnom suradnjom sa udrugom Iskra -CES te vrlo pozitivne povrtne informacije od djece i roditelja koji su uključeni u projekt, te naglasila da postoji potreba i veća nego što možemo ovim projektom obuhvatiti.

Na okruglom stolu su svoje iskustvo korisnica projekta iznijele i dvije mame koje su bile uključenu u individualno savjetovanje i školu za roditelje istaknuvši veliku važnost ovakvih projekata za njihovu roditeljsku ulogu i snažnu potrebu za ta stručna podrška bude dostupna i pravovremena jer su u drugim institucijama velike liste čekanja i slaba koordinacija između resora.

Projektne aktivnosti nastavit će se provoditi do kraja kolovoza ove godine u nadi nastavka projekta i nastavka financiranja jer su i druge osnovne škole na okruglom stolu istaknule povećanu potrebu stručne podrške obitelji.

europe flag

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…