Roditelji kroz proces odgoja djece mogu naići na teškoće uzrokovane raznim čimbenicima poput narušenih obiteljskih odnosa, razvoda braka, gubitka člana obitelji, zdravstvenih problema i sl. Mogu doći u situaciju da više ne znaju kako postupiti prema djetetu jer se svaki razgovor pretvara u sukob.

Individualno savjetovanje je namijenjeno je roditeljima koji žele napraviti pozitivnu promjenu u nošenju sa svakodnevnim problemima i teškoćama i umanjiti stres i brige vezane uz odgoj i odrastanje djece.

Kroz individualne savjetodavne susrete roditelj dobije stručnu podršku i uvide kako razviti bolje strategije nošenja s problemima, prakticirati učinkovitija ponašanja koja daju rezultate te tehnike kako bolje i lakše prepoznavati dječje potrebe i emocije i unaprijediti svoj odnos s djetetom i drugim članovima obitelji.

Učestalost i trajanje

Susreti u individualnom savjetovanju traju oko 60 minuta.

Uključivanje roditelja u savjetovanje slijedi nakon obavljenog inicijalnog razgovora. Prosječna čestina susreta je od 2 do 4 puta mjesečno, a uobičajen broj susreta je od 3-10 susreta. Međutim, ukupan broj seansi i čestina susreta se dogovara se s roditeljem u zavisnosti s procijenjenih potreba i problema klijenta.

Tko provodi savjetovanje

Savjetodavni rad u Iskri provode stručnjaci savjetovatelji humanističkih struka dodatno educirani iz različitih područja psihoterapije (realitetna terapija, transakcija analiza, NLP, terapija igrom, rad na traumi i sl.) s bogatim iskustvom direktnog rada s različitim skupinama korisnika. Dio sati savjetodavnog rada provodi se besplatno, ovisno o trenutno osiguranim sredstvima za program savjetovališta.

Na savjetovanje se možete odlučiti:

  • ako imate teškoće u komunikaciji s djetetom
  • imate teškoća u postavljanju granica
  • ako se teško nosite s dječjim emocijama
  • problem s djetetovim izvršavanjem školskih obaveza
  • ako se teško nosite sa svakodnevnim poslovima i strukturiranjem života kod kuće
  • želite naučiti kako svladati stres
  • ako svojim postupcima želite utjecati na razvoj samopouzdanja kod djece
  • želite saznati kako iskoristiti svoje potencijale i kvalitete i potencijale svog djeteta

U diskretnoj i podržavajućoj atmosferi možete izraziti svoje probleme, potrebe, nedoumice i želje i potrebe, a uz pomoć stručnjaka doći do boljeg uvida u situaciju u kojoj se sada nalazite te osvijestiti svoje misli, osjećaje i ponašanja.

Termin je potrebno unaprijed dogovoriti telefonom 099/487-9454 ili e-mailom; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

europe flag

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…